Implantat och kirurgi

Det finns ett flertal anledningar till att en tand behöver tas bort och ofta behöver detta ske genom en operation. Vi utför kirurgisk avlägsnade av tänder däribland visdomständer.

Om en eller flera tänder saknas kan dessa ofta ersättas med ett eller flera tandimplantat. Vi arbetar endast med implantat som är gjorda av titan och skruvas ned i käkbenet under en operation. När implantatet har läkt in kan sedan en krona kopplas till implantatet. Det finns tillfällen när implantatbehandling behöver föregås av benförbättrande åtgärder. Ofta kan benförbättring ske i samband med själva implantatoperationen men ibland krävs separata operationer. Tandimplantat har mycket god prognos men måste hållas rena. Därför rekommenderar vi alla patienter med tandimplantat förebyggande stödbehandling hos tandhygienist.

Vi arbetar med implantatsystemen Dentsply Astra, Nobel och Straumann som tillverkar marknadsledande titanskruvar av bästa kvalitet och med god dokumentation. Läs mer genom att klicka på respektive system.

Boka tid för undersökning och kostnadsförslag

Information kring Covid-19. Läs mer »